divendres, 7 de febrer del 2014

Com usem BLOGGER?

Aquesta entrada fa referència a la pràctica 1i explica la forma d'utilitzar Blogger. És un servidor web gratuït molt útil i adequat per a totes les persones i pot tractar de qualsevol tema. En aquest cas sempre ens centrem en la nostra assignatura Desenvolupament curricular i aules digitals i en tots aquells aspectes que facen referència a la Educació i a la pràctica docent.
Com be hem dit anteriorment, en aquesta entrada queden explicades les instruccions a seguir per a fer un bloc amb el Blogger, i en tot moment, s'ajudarà d'una sèrie d'imatges per a que siga més fàcil i així es puga fer sense cap problema.

Instruccions

En primer lloc, fiquem al nostre cercador de Google la paraula Blogger i seleccionem la primera entrada que apareix. A continuació, fiquem el nostre conte de gmail amb la seua clau per a poder entrar a aquest servidor web totalment gratuït.


Després ens ix una nova finestra on hem de prémer el botó on posa "Nou bloc". Aquest botó està situat dalt a l'esquerra.

Tot seguit apareix la següent finestra i hem de posar un títol al nostre bloc. A la línia de baix apareix la direcció web que tindra el nostre bloc, és a dir, l'adreça. (En el cas de la nostra assignatura el títol del bloc serà "dcyade" seguit del nostre nom i l'adreça serà la mateixa que té el títol).
D'altra banda, triem la plantilla amb nom "senzill" per a fer el nostre bloc. Quan ja estiga tot seleccionat premem el botó "Crea el bloc".


En la pantalla següent apareix la visió general del nostre bloc, és a dir, la pàgina d'inici on es faran totes les modificacions, entrades, configuracions, etc.

Partint de la pantalla anterior, podrem començar a donar-li forma al nostre nou bloc. A continuació, expliquem amb molt de detall totes les opcions que tenim per a omplir el nostre bloc.

Com fer una nova entrada?


En primer lloc, premem el botó que diu "Entrada nova" i ja apareix la pantalla anterior on tindrem que escriure la nostra nova entrada. En primer lloc, li donarem un títol a aquesta entrada i redactarem tot allò que volem que siga publicat. En aquesta mateixa finestra, tenim diverses possibilitats per a modificar tot allò que redactem. En la barra d'eines de la part superior podem canviar el tipus de lletra, el seu tamany, el seu color i el seu estil. També podem elegit l'alineació que tindra el nostre article en aquesta mateixa barra.
Abans de seguir, hem de fer una xicoteta aclaració. A la part dreta d'aquesta pantalla apareix la paraula "Etiquetes". Açò vol dir que qualsevol dels nostres articles ha de tindre una etiqueta, és a dir, un nom amb el qual denominem a aquesta entrada.

Com fer un enllaç?

En la mateixa finestra on estem escribint el nostre article, tenim a la barra superior diverses possibilitats i elements per a afegir al nostre text. En aquest cas, premem el botó on posa "Enllaç" i apareix el següent requadre.
  
 En primer lloc, omplim el lloc amb el text que es visualitzarà (que és el text que apareixerà al nostre bloc) i seguidament afegim la direcció web de la pàgina que volem afegir a la nostra entrada. Després, li donarem a "D'acord".

Com posar una imatge?

En aquest cas, premem el botó que posa "Insereix la imatge" (a l'altre costat del botó on posa "enllaç). Amb aquesta opció podem afegir imatges i fotografies a la nostra entrada. podem penjar les nostres pròpies imatges que tinguem a l'ordinador, o ficar-les des de una càmera o bé des de una pàgina web. Una vegada elegida la imatge, premem el botó "Afegeix a la selecció" i apareix al nostre document on estem escribint l'entrada. Seleccionem la imatge i apareixen diverses opcions per a canviar el tamany i la seua alineació.

Com posar un vídeo?
 Premem el botó on posa "Insereix un vídeo" (aquesta opció es localitza en la mateixa barra d'eines, juntament amb l'opció de ficar un enllaç o una imatge). De la mateixa manera que la imatge, el vídeo pot carregar-se des de l'ordinador, des de una càmera o bé des de "Youtube". L'opció més utilitzada potser pujar un vídeo des de "Youtube", per tant, premem aquesta opció i posem el nom del vídeo que dessitgem.
 
 Quan ja tinguem decidida la nostra entrada, amb els seus vídeos, imatges o enllaços ja podem publicar-la al nostre bloc, prement el botó de "Publica".

Forma del nostre bloc
A continuació, ens fixarem en la primera finestra que apareix quan creem el nostre bloc que és aquesta. Que com bé indica a la part superior, aquesta es la visió general del nostre bloc. Des d'ací, podem fer totes les modificacions que siguen adequades per a que el nostre bloc quede el millor possible.



En les opcions que apareixen a la dreta d'aquesta pantalla tenim moltes possibilitats. D'aquestes ens centrem en tres d'elles. Per una banda, la opció de "Plantilla" ens permet personalitzar la visió del nostre bloc.En aquesta opció apareix la previsualització del nostre bloc, en el que podem modificar el fons, ajustar les amplades, dissenyar el bloc i elegir distints colors per a les lletres, el fons, etc.
D'altra banda, des de l'opció "Configuració" podem canviar l'idioma i la zona horària on es trobem.
Ara premem l'opció que diu "Format" i en aquest cas podem modificar la barra de navegació que es troba dins del bloc i també podem afegir una imatge per a que aparega al costat del títol del nostre bloc.

A continuació, ens centrem en un apartat molt important que es troba dins de "Format" que són els Gadgets. Quan ens fiquem en format apareix una pantalla, i premem on diu "Afegir gadget". Seguidament, apareixen tots els gadgets que es poden afegir al nostre bloc en el següent requadre.















Entre els diversos gadgets que hi apareixen, explicarem el funcionament dels següents:

-HTML/Java Script
Aquest gadget serveix per a posar diverses aplicacions al nostre bloc. Per exemple: un contador de visites, un rellotge, la icona de la llicència "creative commons", etc.
Per a ficar la llicència creative commons hem de posar aquest nom en el cercador de google. Premer la entrada que es refereix a aquest tema i copiar el codi html que apareix en un requadre. Després, busquem el gadget "HTML/ Java Script" i peguem aquest codi en l'apartat on posa contingut.
De la mateixa forma que es fa amb la llicència creative commons es fa amb la resta d'aplicacions, és a dir, cercar en google aquest element, copiar el codi html, i pegar aquest codi en el gadget anomenat.

-Boto +1

-Entrades Populars
Aquest gadget serveix per a saber quines entrades s'han visitat més vegades.

-Estadístiques del bloc
Serveix per a saber el nombre de visites que rep el nostre bloc.En aquest cas, podem elegir el format que tindra la visualització de les estadístiques al bloc.

-Quadre de cerca
Aquest s'usa per a ficar un cercador dins del teu bloc.

-Enquesta

Aquest gadget ens dona la possibilitat de formular una enquesta per a les persones que visiten el nostre bloc.Podem ficar la pregunta que vulguem fer als nostres visitatns i donar-li unes puntuacions.

-Llista d'enllaçosAcí podem ficar enllaços interessants d'Internet per a que els nostres visitants puguen visitar aquestes pàgines web.Es poden ordenar alfabèticament i els pots assignar el nom que dessitges i després afegir la pàgina web original d'on venen.

-Etiquetes 
Aquesta opció serveix per a tindre les teues entrades classificades.Es pot ordenar alfabèticament i visualitzar en forma de "cloud".


 Ampliació
A continuació, proposem un cas pràctic per a desenvolupar amb els nostres futus alumnes dins de la nostra aula.  Els xiquets i les xiquetes tenen prou coneixements sobre Internet i els seus usos, per tant, són capaços (amb ajuda de la mestra o el mestre) de crear el seu propi bloc. En aquest cas, els alumnes poden agrupar-se formant parelles i usaran les TIC, en aquest cas assistiran a l'aula d'informàtica del centre. Una vegada instal·lats, la mestra o el mestre pot anar donant instruccions (com les de abans) de com crear el seu bloc. D'aquesta manera els xiquets i les xiquetes tindran un lloc web on ficar els seus pensaments, coneixements, els seus invents i els seus descobriments. Aquesta potser una manera, per a desenvolupar una sèrie de competències bàsiques molt útil, ja que els alumnes es senten molt motivat per usar les tecnologies i també per ser els protagonistes d'un lloc web, d'un bloc.
 D'altra banda, la mestra o el mestre pot recomar altres blocs d'altres persones o inclús d'altres escoles per aque els xiquets investiguen i veguen diferents blocs. A més a més, es pot recomanar el següent bloc, C.P Miguel de Cervantes Elx ja que és prou interessant per a tots els alumnes, perquè a banda de visualitzar diferents models de blocs, poden repasar i fer activitats referides a les seues classes i adquirir més coneixements d'una manera opcional, no sempre amb els llibres, de les diferents assignatures. Seguint en aquest bloc, la mestra o el mestre, pot crear el seu propi bloc per al seu grup d'alumnes, i així ficar una sèrie de materials, articles, notícies, jocs, etc. que siguen de profit per a tots els alumnes.


Aquesta imatge s'ha tret de http://www.xtec.cat/~ragusti/ordinad/ordinad.htm

És prou interessant visitar l'enllaç anterior que fa referència a Treballem amb l'ordinador. En aquesta pàgina trobem les ventatges que té usar les noves tecnologies i sobre tot els ordinadors a l'aula, és a dir, explica el seu ús pedagògic. D'altra banda, fa una sèrie d'aclaracions sobre el seu ús i sobre l'us d'Internet i les seues possibilitats.
Per a finalitzar, llegint aquesta pàgina ens donem conte de tots els elements que es veuen involucrats quan usem les TIC i les possibilitats de maduració i evolució que aquestes tenen sobre els xiquets i les xiquetes.

"Amb l'ordinador també aprenem moltes coses"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada